Monday, January 25, 2010

Täidetud pähkliküpsised


Vaja läheb ka pähkliküpsetusraudu või vorme..

Taigen:

200g margariini
1 dl suhkrut
2 muna
näpuotsaga soola
6 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit

Täidiseks 2 purki kondenspiima keeta 3-3,5 tundi ( siis jääb natuke tugevam) enne avamist lase natuke jahtuda.Soovi korral võib võid ka natuke lisada.Mina proovisin ühele purgile lisada u 50 g võid,aga ilma võita kondenspiimaga oli kergem neid pähkleid täita.

Margariin vahusta suhkruga ära, lisa sool.Ükshaaval lisa külmad munad ja vahusta edasi. Lõpuks lisa küpsetuspulbriga segatud jahu ja mudi või sega taigen ühtlaseks.Lase u 30 minutit külmkapis olla ja siis asu küpsetama.

Kui koored on valmis,siis täida iga koor keedetud kondenspiimaga ja pane omavahel kokku.Kui koortel on kuskil mingid üleliigsed ääred,siis need saab edukalt peale täitmist noaga ära lõigata. Eriti mugav on seda teha paari tunni möödudes, kui kondendpiim on natuke "koorte sisse tõmmanud"

Igatahes minu arvates on need täidetud pähklid ühed parimad asjad üldse!

1 comment:

  1. äkki pakid ilusasti ära ja saadad siiapoole ka teele :D
    Oeh. tuleb vist aastake oodata.

    ReplyDelete