Monday, January 11, 2010

Toorjuustu-kondenspiimakook



Retsepti sain "Pere ja Kodu" mai 2009 numbrist.Aga kuna tegin ise natuke suuremasse vormi,siis osasid aineid panin rohkem,teisi mitte.

Põhi:
1,5 pakki küpsiseid
150 g sulatatud võid

Täidis:
500 g toorjuustu (toasooja)
1 purk kondenspiima
4 muna
250 grammi kohupiimapastat
poole sidruni riivitud koos ja mahl

Kreem:
100 g valget shokolaadi
200g toorjuustu
poole sidruni mahl
1 spl vaniljesuhkrut
Ja tumedat shokolaadi kaunistuseks.

Vooderda 26 cm lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga.
Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga ühtlaseks massiks.Vala sesegu vormi ja aja laiali nii,et kaetud saavad ka küljed 2-3 cm kõrguselt.
Täidiseks sega toasoe toorjuust kondenspiimaga.Lisa munad,kohupiimapasta,sidrunikoor ja-mahl ning sega ühtlaseks masiks.Kalla täidis küpsisepõhjale ja küpseta 160 kraadises ahjus 1,5 tundi.Lase jahtuda ja hoia üleöö külmkapis.
Kreemi jaoks sulata valge shokolaad.Lisa toasoe toorjuust, sidrunimal ja vaniljesuhkur.Sega ühtlaseks.Võta külmikus seisnud kook vormist välja ja kata kreemiga.Peale riivi tumedat shokolaadi või sidrunikoort.

No comments:

Post a Comment