Sunday, January 17, 2010

Kartulipudruvorm



Vaja läheb:
u 15 suuremat kartulit
70 - 100g võid
100g hapukoort
1 värske või marineeritud paprika
2 pisemat tomatit
7 küüslauguküünt (võib panna rohkem või vähem)
1 keskmine sibul
400g soolapeekon
150-200 g riivjuustu
universaalmaitseainet või soola ja pipart.

Koori kartulid ja keeda ära.Sel ajal kui kartulid keevad võid valmistada täidise.Haki peekon,sibul,küüslauk,tomat ja parika väikesteks tükkideks.Pruunista peekon läbi ja kalla välja tulnud rasv ära.Lisa hakitud sibul ja küüslauk,prae kuldpruuniks ja lisa ülejäänud asja.Mõni hetk kuumuta ja siis tõsta pann tulelt.
Kui kartulid on pehmed,siis kurna ära.Tambi koos või ja maitseainega pudruks (mina kasutasin universaalmaitseainet ). Lisa hapukoor ja tambi veel korralikult läbi.

Vormi põhi määri hästi õrnalt õliga ja raputa peale natuke riivsaia.Siis kalla pool pudrust põhjaks,sinna peale täidis ja teine pool kartuliputru.Kõige peale raputa riivjuust ja küpseta 200 kraadi juures seni kuni juust mõnusalt kullakarva ja krõbe.Kõrvale sobib ideaalselt hapukoore tomati-kurgi salat :)

No comments:

Post a Comment