Monday, January 11, 2010

Tikri purukook


Vaja läheb:

u 150 g võid
6 spl suhkrut.
näpuotsaga soola
6 muna
1 tl küpsetuspulbrit
Jahu läheb silma järgi u 1,5-2,5 dl.Nii ,et taigen oleks selline parasjagu paks ja voolitav.
Tikreid enda soovi järgi (alati võib katsetada ka muude marjadega)



Kõigepealt vahustada või suhkruga.Lisa munad ja näpuotsatäis soola.Vahusta edasi niikaua kuni või on võimalikult hästi segunenud( imepisikesed tükid on alles) Lisa jahu ja küpsetuspulber ning edasi sega lusikaga kõik segamini. Suurem osa taignast laota 26 cm läbimõõduga koogivormi (aga jäta natukene alles,et tikrite peale puru teha)Sinna peale pane tikrid (soovi koral võid ka suhkrut neile lisada) Ülejäänud taignale lisa veel natuke jahu,niipalju,et see taigen oleks võimalik teha nagu puruks (mina lisasin ka natuke riivsaia) ja pudista see tikritele peale. Küpseta 180 kraadises ahjus niikaua kui puru on ilus kuldpruun.

No comments:

Post a Comment