Wednesday, March 3, 2010

Sidrunimaitseline kohupiimakook


Põhja tegin :
u 100 g margariin
suhkrut silma järgi
näpuotsaga soola
1 muna
1 tl küpsetuspulbrit
Jahu silma järgi,et taigen oleks piisavalt paks,aga peab jääma selline,et ei pea päriselt sõtkuma.

Täidis:
600g kohupiim
maitse järgi suhkrut
4 muna
hapukoort u 4-5 spl (võib ka rohkem panna,aga siis soovitaks kohupiima vähem veidi)
1 tl vaniljesuhkur
Pool suure sidruni koort

Taigna jaoks vahustasin margariini suhkruga ja lisasin muna.Vahustasin.Siis lisasin jahu,küpsetuspulbri ning soola.Segasin kogu kupatuse segi ja panin küpsetuspaberiga vooderdatud vormi (26 cm)
Täidiseks eraldasin kõigepealt munakollased munavalgest.Vahustasin munakollased suhkruga heledaks vahuks ning lisasin kohupiima ja hapukoore.Segasin ühtlaseks.Viimaks vahustasin munavalged vähese soola ja suhkruga tugevaks vahuks ning lisasin ülejäänud segule.
Kallasin täidise taigna peale ja panin 200 kraadisesse ahju küpsema.Mingi hetk kui ääred olid kuldpruunis,siis vähendasin kuumuse 175 peale ja lasin küpseda seni kuni kook enam ei võdisenud.Serveerimiseks sobiks hästi juurde mingi hapukam moos või marjad.Mul endal kahjuks kodus hetkel polnud!

No comments:

Post a Comment