Saturday, January 15, 2011

Hapukapsasupp

Meie pere armastab süüa paksemaid suppe ja kuna ise tegin supi 5 liitrisesse pott,siis selle järgi ka kogused:
300-400g liha või maitse järgi supikonte
12 väiksemat kartulit
3 porgandit
u 2,5 dl odrakruupi
ja ligi 1 l jagu hapukapsast.
3 loorberilehte
soola,pipart,soovi korral puljongit.


Kui kasutad supikonte siis kõigepealt tuleks need ära keeta ja siis liha kontidelt maha võtta ja puljongisse panna ülejäänud kraam keema,pluss siis see kontidelt võetud liha)
Koori ning tükelda kartulid ja porgandid. Tükelda lihakuubikud ja prae kas potipõhjas või eraldi pannil pruuniks,maitsestada võid lihamaitseainega ka. Potti pane tükeldatud kartulid,porgandid ja läbipestud odrakruup soolaga keema. Hapukapsas loputa külmas vees läbi ja lisa kõige peale.Lase keema ning siis keera tuli madalamaks,kuskil keskmise kuumuse peale. Lisa loorerilehehed ja pipar. Ja lase keskmisel kuumusel kuskil 1,5 -2 tundi podiseda.
Kui kapsas on liiga hapu,siis võib natuke tasakaalustamiseks panna puljongisse ka suhkrut.

No comments:

Post a Comment