Sunday, November 28, 2010

Cappuccino kook

Põhi:
Digestive-küpsiseid ( mina panin 10 küpsist, aga võib panna ka rohkem/vähem..Oleneb kui suures vormis teha ja kui paksu põhja tahetakse.)
u 50-100 g võid

Täidis:

600g toorjuustu ( Mina kasutasin isetehtud toorjuustu 2x kogus )
1 dl suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
4 muna
0.5 dl nisujahu
0,5-1 väike pakk 3in1 kohvi+hästi natuke vett. ( u 1-2 spl)
1.5 dl 35% rõõska koort

Katteks:

2.5 dl 35% rõõska koort
maitse järgi suhkrut
kakaopulbrit või riivitud shokolaadi.


Valmistamine:
Sulata või ja sega purustatud küpsistega. Vooderda lahtikäiva koogivormi põhi ja servad küpsetuspaberiga. Suru küpsisepuru vormi põhja ja äärtesse natuke.
Sega toorjuust suhkru ja vanillsuhkruga. Klopi ükshaaval juurde munad. Sõelu hulka jahu. Sega kohvipulber veega ja sega toorjuustusegu hulka. Viimasena lisa vahustatud rõõsk koor.
Sega täidis ühtlaseks ja vala küpsisepõhjale.
Küpseta 160-kraadises ahjus 55 minutit.
Lase valmis koogil jahtuda ning hoia öö otsa külmikus.
Enne serveerimist kaunista kook vahukoorega ja kakaopulbri või shokolaaditükkidega.

Pilt tuleb hiljem. :)